Igyekeztünk összeszedni a leggyakoribb kérdésekre a választ. Ha valami kihagytunk, és kérdésed van, kérdezz bátran: info@ithon.info

1.Hogyan vannak ütemezve a fordulók?

Az első 4 forduló minden kategóriában csütörtök indulnak. A feladatokat az ezt követő kedden 23.59 óráig van lehetőség megoldani (befejezni!). Az utolsó 3 forduló fix időpontban kerül meghirdetésre a verseny első hetében, az induláskor. Minden időpontot megtalálni a Bejelentkezés után a Kategóriáim menüponton belül a konkrét kategória lenyitását követően.

2. Mi történik, ha egy fordulón nem tudok részt venni?

A forduló lezárta után az adott heti feladatokat sajnos már nincs lehetőség elvégezni, így ebben az esetben az adott fordulóért nem jár pontszám, a feladat megoldására rendelkezésre álló maximum időkeret viszont hozzáadódik az összesített idődhöz. Ez utóbbinak az oka, hogy egy olyan szélsőséges esetben, ha senki nem tud pontot szerezni egy fordulóban a nehézsége miatt, előnyt élvez, aki le se játszotta. A forduló feladatait és megoldásait tanulás céljából visszanézheted. Azonban nem tudjuk értékelni az eredményeidet, ha legalább 4 fordulóban nem veszel részt. Ebben az esetben diszkvalifikálunk. A megoldásokat meg tudod nézni, de se pontokat, sem helyezést nem jelölünk.

3. Abba szeretném hagyni a játékot. Mit tegyek?

A Kategóriáim menüpontban tudsz leiratkozni egy adott kategóriáról, vagy akár az összesről, ha a teljes versenyt abba szeretnéd hagyni.

4. Ha abbahagyom a versenyt, visszakapom a befizetett nevezési díjat?

A versenyszabályzat alapján erre sajnos nincs lehetőséged.

5. Mikor lesznek elérhetőek a megoldások?

Minden csütörtökön reggel 8 órától érhetőek el a lezárt forduló eredményei. Ebben az utolsó 3 fordulóban sincs kivétel, függetlenül attól, hogy a forduló akár közel egy héttel előtte már lezárult

6. Mit tegyek, ha nem értek egyet a feladatíró által megadott megoldással?

Az erre szolgáló űrlapon tudod jelezni felénk, de kérlek alaposan gondold át, mielőtt beküldöd, nagyon gyakori, hogy nem olvasták el alaposan a kérdést. Aki hibás visszajelzést küld be, már semmiképpen nem nyerheti el az “Akinek mindig igaza van” különdíjat. A beérkező észrevételeket kivizsgáljuk, illetve továbbítjuk a kategória hitelesítő partnerünknek. Az ő visszajelzésük után tudunk Téged is értesíteni. Ez olykor hetekig is eltarthat, hogy döntés szülessen, kérjük a türelmedet, a verseny végéig biztosan elbírálás születik.

7. Mi történik, ha kifutottam egy feladatlap idejéből?

Automatikusan megpróbálja elküldeni a feladatlapot a rendszer a feladatlap kitöltésére beállított idő lejárta előtti utolsó másodpercben, és természetesen csak az elvégzett feladatokat értékeli ki. Részpontszámok ez esetben sincsenek, pontlevonással sem élünk.

8. Mi történik, ha pontegyenlőség van a játékosok között?

A versenyszabályzatnak megfelelően ez esetben az időeredmény dönt a kérdéses versenyzők közötti sorrendről.

9. Mikortól látom az aktuális helyezésemet?

A 4. forduló végétől érhető el az az információ, hogy az adott kategóriában játszó játékosok közül hol tartasz. Az eredményt %-os formában látod (pl. Legjobb 20%-ba tartozol.)

10. Miért %-os formában látom az aktuális helyezésem?

Megtévesztő lehet, ha azt írjuk, hogy 200 játékos közül a 50. vagy. Ennek lehet az az oka, hogy pontokat tekintve ugyanúgy álltok, de az előtted lévő 49 játékosnak jobb az időeredménye. A % formában közzétett helyezések így kevésbé megtévesztőek.

11. Mi történik, ha egy feladattal kapcsolatban elfogadják a beküldött észrevételt?

Az adott észrevétel függvényében történnek a további lépések:

  • egy korábban helytelennek beállított válaszról kiderül, hogy helyes: a válasznál módosítva lesz a helyesség, a pontok pedig ennek függvényében számolódnak újra
  • egy korábban helyesnek beállított válaszról kiderül, hogy helytelen: a válasznál módosítva lesz a helyesség, a pontok pedig ennek függvényében számolódnak. Ha egyetlen helyes válasz sem marad, az adott kérdést és az ezzel megszerezhető pontokat töröljük.
  • kiderül, hogy van olyan megoldás, amire a feladat írója nem gondolt (ez adatbekérős kérdésnél fordulhat elő): a helyes válasz fel lesz véve a válaszlehetőségek közé, akik az adott választ adták meg, megkapják a feladatért járó teljes pontszámot. Előfordulhat, hogy ezek jóváírása, csak az utolsó forduló lezárulta után történik meg.

12. Mi történik, ha törölni kell egy feladatot?

Senkinek nem írunk jóvá pontot akkor sem, ha a törölt feladatot egyébként helyesen oldotta meg. Az adott forduló, és ezáltal a teljes kategória összpontszáma a feladat pontszámával csökken. 

13. Mi történik az adataimmal, ha abbahagyom a versenyt, illetve a verseny vége után?

Amennyiben törlöd a fiókod, akkor egyúttal adataid sem lesznek elérhetőek a rendszerben többé. Amennyiben nem törlöd a fiókod, az Adatkezelési Tájékoztató V.1. pontjában foglaltak szerint maximum 5 évig tárolhatjuk adataidat. A következő évi versenyeken abban az esetben tudsz ingyenesen előregisztrálni, ha a fiókodat megtartod, hiszen ekkor tudunk erről így értesíteni.