2024. február 2., péntek, BME Q épület

VII. Országos IT Megmérettetés Díjátadó és Szakmai nap

Kiderül, ki volt hazánk legsokoldalúbb informatikusa 2023-ban és kik lettek első alkalommal, hazánk legjobb IT csapata!

Helyszín és megközelíthetőség

A rendezvény időpontja 2024.02.02., péntek.

Kapunyitás:  15:00

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, “Q” épület,  1117, Budapest, Magyar Tudósok Körútja 2.

Megközelítés: BKV-val: a 4/6-os villamos Petőfi híd, budai hídfő megállójától pár perc séta (elsősorban a tömegközlekedéssel való megközelítést javasoljuk)

Parkolás: a környező utcákban

(Ha valakiben a tavalyi “hűvös” emlékek élnek, már nincs a 18 fokos előírás a közintézményekben és egyetemeken, így kellemes meleggel várunk)

Nézd meg a korábbi díjátadóról készült rövid összefoglalónkat

Kiállítóink

KAPUNYITÁS (regisztráció): 15:00-tól

Programok

15:30 -16:20

 • Partner: HCL Technology - Starschema
 • Előadó: Nemes László - Software Engineer
 • Helyszín: Hamarosan...

Hangulatelemzési modellek, további elemzések, egy átfogóbb "egészért" teljesen a termék integrációig

A hangulatok, érzelmek jelentős befolyásoló tényezők az emberek életében, ezek megértése, elemzésére alapuló következtetések, mozgások megfigyelése, számos helyzetben ad egy teljesen új megvilágítást különböző témákra, esetlegesen új kérdéseket feltéve egészíti ki a jelnelegi álláspontunk alakulását. Számos lehetőségünk van különböző modellek létrehozására, amelyek segítségével kapcsolatokat találhatunk a nyelv alkotórészei között, elvégezhetjük elemzéseinket, előkészíthetjük adatinkat további vizsgálatokra, ezen folyamatok egyik csúcspontja lehet, amikor az elemzéseinket sikerül az akadémiai “köntősből”, egy önmagában helytálló SaaS (Software as a service) vagy más terméktípusba/megközelítésbe beépíteni és használatra bocsátani, amely szintén érdekes kérdéseket vet fel a modellünk, elemzéseink használatáról / használati módjairól.

15:45-16:35

 • Partner: EURO ONE Számitástechnikai Zrt.
 • Előadó: Imre Balázs - InfoSec üzletág műszaki vezető (bevezető); Karóczi Ádám - Solution Design Engineer (demo); Déri Levente - Cyber Defense Engineer (demo)
 • Helyszín: Hamarosan...

Biztonságos konténerek - Hogyan védjük meg konténerizált alkalmazásainkat a támadásoktól (alcím: Innovatív technológiákhoz jövőbemutató szakértelem)

Az előadás első felében rövid betekintést kaphatnak a résztvevők a konténerizációs technológiák elméleti hátteréről, a platform és az alkalmazások biztonsági szempontjairól. A demo keretében szimuláljuk a következőket: néhány konfigurálási hiba és/vagy sérülékenység, ezeknek a megelőzése, esetlegesen utólagos detektálása, így nem csak a támadó és az üzemeltetői oldal, hanem a SOC elemzői oldal tevékenysége is bemutatásra kerül.

16:00 -16:50

 • Partner: Lufthansa Systems Hungária Kft.
 • Előadó: Tóth Ákos László - Network Architect
 • Helyszín: Hamarosan....

Hálózati mérnöki szerepkörök változása és a gyakorlatban alkalmazott felhő alapú hálózati technológiák bemutatása

A Lufthansa Systems innovatív, több felhő szolgáltatón (Multi-Cloud) alapú infrastruktúrája egy, a légitársaságok igényeire és biztonsági szabványaira kialakított, jövőbe mutató modell, mely lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy fő tevékenységükre összpontosíthassanak, és gyorsan alkalmazkodjanak a dinamikusan változó üzleti környezethez, ahol kritikus szempont a proaktivitás, elérhetőség, rendelkezésre állás és a gyors reakcióképesség.

A jelenlegi trendek alapján a nagyvállalatok az on – premise környezetből mára a különböző Cloud szolgáltatók felé vették az irányt.  A mérnökök széles skálán történő specializációja továbbra is kiemelten fontos, beleértve a hálózati tervezésben, telepítésben, karbantartásban, hibaelhárításban való részvételt a teljesítményoptimalizálás figyelembevételével, illetve hálózatbiztonság fenntartását az új generációs tűzfalak és natív felhő alapú megoldások alkalmazásával.

Előadásunk során bemutatjuk a hálózati mérnökök megváltozott szakmai szerepkörének főbb jellemzőit, különös tekintettel a felhő alapú hálózati technológiák gyakorlati alkalmazásában. Az előadás célja, hogy átfogó képet adjon a felhő környezetben dolgozó hálózati mérnök napi munkájáról, kihívásokról, megoldandó feladatokról és a felhő szolgáltatók által kínált technológiák üzemeltetéséről, alkalmazási területeiről és jelentőségéről a modern hálózati infrastruktúrákban.

Létszám: maximum 50 fő

17:05 - 17:55

 • Partner: Continental
 • Előadó: Gáspár Gábor - Project Security and Privacy Manager és Koncz Bence - Project Security and Privacy Manager
 • Helyszín: Hamarosan...

Cyber Security in Automotive

Szeretnénk bemutatni, hogy miért fontos a mai világban, hogy a közlekedési eszközeinket megvédjük kíberbiztonság szempontjából. Az erre felhasznált technológiákat és technológiai akadályokat, nehézségeket. Illetve, hogy milyen eszközöket használnak napjainkban a teljes beszállítói láncnak a védelmére. Mint például a Cyber Security management és az ISO 21434 szabvány.

17:15 - 18:05

 • Partner: Interactive Brokers
 • Előadó: Pszota Zsolt - Senior Software Architect
 • Helyszín: Hamarosan...

Nagy adatmennyiség rendszerezése Kafka segítségével

Bemutatjuk egy valós példán keresztül, hogy egy világméretű hálózatban hogyan tudunk nagy mennyiségű és nagy méretű adatot összegyűjteni és rendszerezett módon feldolgozhatóvá tenni Kafka segítségével.

17:15 - 18:00

 • Partner: Edelényi Zsolt
 • Előadó: Edelényi Zsolt Certified Professional in Web Accessibility (CPWA), controller, WordPress Developer
 • Helyszín: Hamarosan...

A web-akadálymentesség pénzkidobás vagy profitmaximalizálás?

Az előadás célja, hogy megvilágítsa a profit és a web akadálymentesség összefüggéseit. A blue-chip IT cégek történeteivel mutatja be azt, hogy milyen hatása van egy megfelelő stratégiai döntésnek a jövedelmezőségre. Egyúttal felhívja a figyelmet néhány – a fejlesztők körében nagyon elterjedt – tévedés veszélyére.

18:00 - tól

Állófogadás, vacsora, majd ünnepélyes díjátadó

18:45-től - A díjátadó alatt

 • Partner: Zenitech - Powered by Autsoft
 • Előadó: Boros István - Data Scientist
 • Helyszín: Simonyi terem

Nyelvi modellek mint következő generációs operációs rendszerek

Tekintsük át, hogy a nagy nyelvi modellek (LLM-ek) miként segíthetnek egyszerűbbé tenni az emberek és számítógépek közötti interakciót, betekintést nyújtva egy olyan jövőbe, ahol a hagyományos operációs rendszerek intelligens, személyre szabott felületekké alakulnak. Ebben a rövid előadásban elképzelünk egy felhasználóbarát digitális interfészt, ahol az alkalmazásokat és az adatkezelést zökkenőmentesen irányítja a chat alapú AI, átalakítva a mindennapi számítógépes feladatokat korábban nem látott egyszerűséggel.

 • Partner: Shiwaforce.com
 • Előadó: Tóth-Szabó Linda - HR director és Kállai Gábor - CTO
 • Helyszín: Simonyi terem

Modern IT munkahelyek jövője (Jövőálló architektúrák és innovatív IT munkakörnyezet)

Az előadás során feltérképezzük a különböző szoftverfejlesztői és IT szakértői perszónákat, megvizsgálva, mely projektek felelnek meg legjobban az egyes személyiségtípusoknak, és ők hol tapasztalnak a legnagyobb fejlődést. Részletezzük, hogyan működünk együtt különböző technológiai architektúrák mentén a különböző projekteken, és bemutatjuk, hogy mi is az a trimodális munkahely.

 • Partner: NORBIT (NORBIT Ocean (Trondheim, Norvégia) és NORBIT Hungary (Budapest)
 • Előadó: Szentpéteri László - Kereskedelmi vezető EMEA, NORBIT Connect
 • Helyszín: Simonyi terem

Szonár fejlesztés egy tenger nélküli országban?

 •   Mi a szonár és az ultrahangos mélységmérő – és mire használják?
 •   Hogyan kerül Budapestre egy olyan cég, amely a tengerek és folyómedrek térképezésére szánt többsugaras szonárokat, vagy épp a védett kikötőkbe behatoló búvárokat és robotokat felderítő szonárokat fejleszt?
 •   Hogyan készülnek és mire használják azokat az ultrahangos mélységmérőket melyekkel egy tengeren elsüllyedt hajót, vagy épp a Dunában “felejtett” bombákat, vagy autókat lehet láthatóvá tenni?
 •   Mit kell kibírnia az elektronikának egy 1, vagy 5 km mélyen dolgozó roboton?
 •   Miért érdemes ezeket az elsősorban tengerekre és óceánokra szánt eszközöket a Dunán, vagy épp a Hévízi-tavon tesztelni? 

Partnereink

Akik nélkül nem menne

Előadások értékelése