Legfontosabb tudnivalók

Az V. Országos IT Megmérettetés aranyfokozatú szponzora a Tata Consultancy Services (TCS).

Mi az V. Országos IT Megmérettetés főnyereménye?

A Huawei prémium kialakítású MateBook-ja. Az ultravékony, bivalyerős és strapabíró notebook otthoni és üzleti felhasználásra is kiváló társ lesz.

Kell fizetni a versenyen való részvételért?

A 2021-es év egyik nagy változása a korábbi évekhez képest, hogy a verseny ingyenes – mindegy, hogy egy, vagy az összes kategóriában indulsz! :)

Kiknek szól a verseny?

Akár fél éve, akár harminc éve foglalkozol informatikával, itt a helyed! 25 kategóriában különböző nehézségi szintű feladatokkal mérheted le, mennyit ér a tudásod!

Hogyan használhatom a versenyt karriercélokra? (és hogyan nem)

Immár második éve lehetőség van arra, hogy hozzájárulj vagy elutasítsd, hogy a verseny partnerei, szervezői karrierlehetőségekkel  keressenek meg (e-mailben, illetve telefonon).

Minden kategóriában, amelyben játszol, ki tudod választani, hogy hozzájárulsz-e a megkeresésekhez, vagy sem, illetve, hogy az adott partner láthassa elérhetőségi adataidat, vagy pedig csak anonim módon juttathasson el Neked üzenetet. A megkeresések e-mailben (max. 5 db / kategória), vagy telefonon történhetnek. Ha nem járulsz hozzá, biztos lehetsz benne, hogy senki nem fog hasonló tartalmú leveleket küldeni, vagy telefonon felkeresni, és csak a játékra tudsz fókuszálni.

Mindezzel összefüggésben szeptember 20-tól fel tudod tölteni önéletrajzodat vagy LinkedIn profilodat a verseny felületére (opcionális). A feltöltött anyagokat azon kategóriát hitelesítő partner éri el, ahol hozzájárultál a megkeresésekhez. Ha egy kategóriában nem járultál hozzá, az adott munkáltató nem éri a dokumentumokat, függetlenül attól, hogy a felületre felöltötted.

A feltöltött önéletrajzokat / LinkedIn profilokat a verseny díjátadóját követő 180. napig érik el a partnerek, illetve a verseny szervezői, ezt követően a dokumentumok elérése, ezzel együtt a megkeresések lehetősége megszűnik.

Ha éppen nyitott vagy új lehetőségekre, érdemes élned ezzel az opcióval!

Ha tavaly is játszottam, újra kell regisztrálnom?

Azok a versenyzők, akik a 2020-as évben is részt vettek a játékban, tehát legalább egy kategóriára neveztek, és nem törölték fiókjukat, egy új jelszó beállításával tudják használni a 2021-es felületet. Új jelszót igényelni a verseny felületén lehet.

Ha egy játékos 2020-ban játszott, de idén másik e-mail címmel szeretne játszani, az új jelszóval regisztrálnia kell a felületen: https://app.megmerettetes.hu/regisztracio

Amennyiben valaki a korábbi években (tehát 2017, 2018, 2019) vett részt a játékban, de a 2020-ban nem játszott, annak a teljes regisztrációs folyamatot végig kell vinnie.

Mikor kezdődik a verseny?

Az online verseny október 14.-én, csütörtökön kezdődik, és hét héten át tart, minden héten egy újabb fordulóval várunk! A csapatkategória ettől eltérően október 20-án kezdődik. A verseny időpontjai közép-európai idők alapján vannak meghatározva!

Mikor lesznek a fordulók?

Az első 4 forduló mindig csütörtökönként indul, KIVÉVE a csapatkategóriát.  A feladatokat az ezt követő kedden 23.59 óráig van lehetőség megoldani (befejezni!). A csapatkategória 4 fordulójára október 20-tól kezdve 4 szerdán kerül sor. Az utolsó 3 forduló esetében egy kijelölt napon reggel 7 és 22 óra között lehet megoldani a megadott kategóriákat.

Mi történik, ha egy fordulón nem tudok részt venni?

A forduló lezárta után az adott heti feladatokat sajnos már nincs lehetőség elvégezni, így ebben az esetben az adott fordulóért nem jár pontszám, a feladat megoldására rendelkezésre álló maximum időkeret viszont hozzáadódik az összesített idődhöz. Ez utóbbinak az oka, hogy egy olyan szélsőséges esetben, ha senki nem tud pontot szerezni egy fordulóban a nehézsége miatt, ne az élvezzen előnyt, aki le sem játszotta. A forduló feladatait és megoldásait tanulás céljából visszanézheted. Azonban nem tudjuk értékelni az eredményeidet, ha legalább 4 fordulóban nem veszel részt. Ebben az esetben diszkvalifikálunk. A megoldásokat meg tudod nézni, de se pontokat, sem helyezést nem jelölünk.

Hogyan számolódnak a pontok?

A pontok számítása az alábbiak szerint alakul:

Feleletválasztós kérdés esetén:

  • a versenyző az összes helyes választ bejelöli, de nem jelöl meg helytelen választ: maximális pont
  • versenyző az összes lehetséges válaszból valamennyit bejelöl, de nem jelöl be helytelent: részpontszámot kap az adott feladatért (pl. 5 helyes válaszból 3 helyes, a versenyző 2-t bejelöl ezekből, és nem jelöl be helytelent: 2/3 pont)
  • olyan feleletválasztós kérdés, amelynél a több helyes válaszból elegendő egyet bejelölni a pontszerzéshez:
    • a versenyző az összes helyes megoldásból legalább egy helyeset bejelöl, de nem jelöl be helytelent: maximális pontszám
    • helytelen válasz bejelölése esetén nem jár pont, hiába van mellette helyes válasz is bejelölve!

Adatbekérős kérdés esetén:

maximális pontszám jár a helyes válasz megadásáért (kis-és nagybetűt, szóközt nem vesz a rendszer figyelembe). Helytelen válasz esetén nem jár pont, részpontszám ez esetben nincs!

Abba szeretném hagyni a játékot. Mit tegyek?

A Kategóriáim menüpontban tudsz leiratkozni egy adott kategóriáról, vagy akár az összesről, ha a teljes versenyt abba szeretnéd hagyni.

Mikor lesznek elérhetőek a megoldások?

Minden csütörtökön reggel 8 órától érhetőek el a lezárt forduló eredményei. Ebben az utolsó 3 fordulóban sincs kivétel, függetlenül attól, hogy a forduló akár közel egy héttel előtte már lezárult.

Mit tegyek, ha nem értek egyet a feladatíró által megadott megoldással?

Az erre szolgáló űrlapon tudod jelezni felénk, de kérlek alaposan gondold át, mielőtt beküldöd, nagyon gyakori, hogy nem olvasták el alaposan a kérdést. A beérkező észrevételeket kivizsgáljuk, illetve továbbítjuk a kategória hitelesítő partnerünknek. Az ő visszajelzésük után tudunk Téged is értesíteni. Olykor hetekig is eltarthat, hogy döntés szülessen, így kérjük a türelmedet, a verseny végéig biztosan elbírálás születik.

Hol érem el a részletes versenyszabályzatot?

A versenyszabályzatot megtalálod az oldalon!

Mikor kerül sor a verseny díjátadójra?

A díjátadó tervezett időpontja 2022. január 21., péntek.

Az eseményt attól függően tudjuk élőben vagy pedig online megtartani, hogy hogyan alakulnak az aktuális járványügyi szabályok.

Hogyan támogatja a verseny a karriercélokat?

A 2020-as verseny Windows Server üzemeltetés kategóriájának győztese mesél arról, hogyan segítette a versenyen való részvétel a munkakörváltást!

Versenyszellemből így lett munkakörváltás: az ország legnagyobb IT versenyétől a cloud technológiákig

Hogyan vehetek részt a versenyen?

A versenyen való részvételhez regisztrálnod kell, majd a 25 kategóriából ki kell választanod azt vagy azokat, amely(ek)ben szeretnél játszani. Ha nem választasz kategóriát, nem tudsz versenyezni!