Fontos tudnivalók

Mit érdemes tudni az Országos IT Megmérettetésről?

Az Országos IT Megmérettetés egy hét héten át tartó verseny, amelyben több mint két tucat kategóriában indulhatnak a versenyzők. Természetesen akár egy, akár az összes kategóriában el lehet indulni. A kategóriák legjobbjai mellett keressük hazánk legsokoldalúbb informatikusát.

Mi fog változni 2022-ben?

A 2021-es verseny végén megkérdeztük a játékosokat, hogy mi az, amin szerintük leginkább változtatnunk kellene.

  • szakítunk azzal a hagyománnyal, hogy a fordulók egyre nehezedő kérdésekből állnak majd, ehelyett arra törekszünk, hogy minden fordulóban legyen egy könnyű, egy közepes és egy komplex, nehezebb kérdés
  • minden forduló után fordulógyőztest hirdetünk a kategóriákban
  • terveink szerint nem csak a kategóriák első helyezettjei részesülnek díjban
  • a verseny során az elért eredmények függvényében különböző motiváló pontokat lehet majd szerezni
  • feleletválasztós kérdések: helytelen válasz megadásakor nem automatikusan 0 pont jár a teljes feladatért, hanem arányosan pontlevonás (példa: 6 válaszlehetőség van, amelyből 3 helyes, 3 helytelen, összesen 3 pont jár a feladatért. Bejelölsz 2 helyeset és 1 helytelent: a két helyesért jár 2 pont, az egy helytelenért 1 pont levonás, így összesen 1 pontot kapsz a feladatra.) Az összes válaszlehetőség megjelölése automatikusan 0 pont.
  • fordulónként kommunikáljuk az átlagidőt és átlagpontot
  • az első forduló megkezdése előtt a nevezők száma alapján megbecsülheted, hányadik leszel az adott kategóriában
  • tervezetten e-mail / SMS értesítések kezelése a versenyzői felületen

2021-ben nem játszottam, de érdekelnek a korábbi feladatok. Mit tegyek?

2022. június 30., éjfélig ki tudod próbálni az egyes kategóriák feladatait (kivéve a csapatkategóriát). Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint a 2021-es verseny felületén regisztrálni.

Játszottam 2021-ben, és 2022-ben is szeretnék.

A verseny felületére a tavaly használt e-mail címmel és jelszóval tudsz belépni. Ha nem emlékszel a jelszavadra, csak kérj egy jelszó-emlékeztetőt! Kategóriát választani ősszel tudsz majd.

Egyéb teendőd egyelőre nincs. :)

Mikor kezdődik a verseny?

Az immáron hatodik alkalommal megrendezett Megmérettetés október közepén kezdődik, a pontos időpontról később értesítünk. A 2022-es kategóriákra szeptembertől lehet majd jelentkezni.

Hogyan zajlik a verseny?

A verseny első négy fordulóját mindig csütörtök estétől kedd éjfélig lehet megoldani. Az utolsó három forduló időpontjára egy szűkebb időtartam áll rendelkezésre, amit később határozunk meg. A megoldások minden fordulót követő csütörtök reggel 8 órától lesznek elérhetőek. Ha nem értesz egyet a megoldásokkal, várjuk észrevételeidet, amelyeket továbbítunk a feladatíróknak.

Mik a nyeremények? :)

A nyereményeket a későbbiekben fedjük fel! :)